Nový ředitel VDL Bus & Coach Paul van Vuuren

1.července 2021 Eindhoven

Henk Coppens, generální ředitel VDL Bus & Coach a hlavní viceprezident VDL Groep, rezignoval s účinností od 1. července 2021. Na jeho místo nastoupil Paul van Vuuren, který je členem generálního představenstva VDL Groep. V blízké budoucnosti spojí tuto pozici s pozicí generálního ředitele VDL Bus & Coach.

Coppens vždy naznačoval, že chce skončit v 62 letech, což je věk, kterého dosáhne příští měsíc. „Jsem velmi vděčný za to, že je Paul van Vuuren ochotný mě nahradit a dal mi možnost odstoupit.“ Mohu se ohlédnout za nádherným obdobím s úžasnou společností. Bez ohledu na to, že autobusová divize VDL Groep bude v následujících měsících čelit mnoha výzvám, jsem přesvědčený, že organizace udělá velké kroky vpřed.“

Hrdost a potěšení
Henk Coppens přišel do VDL v roku 2015 z Philipsu, a začínal jako provozní ředitel ve VDL Bus & Coach. Od února 2017 je generálním ředitelem VDL Bus & Coach a hlavním viceprezidentem VDL Groep.

Pod jeho vedením VDL Bus & Coach rozšířil svoji pozici průkopníka v oblasti e-mobility v Evropě, s více než 100 miliony najetých elektrických kilometrů. V současnosti byla uvedena na trh nová generace vozidel VDL Citea a byl odsouhlasen nový závod v belgickém Roeselare.

„Nedávno jsme velmi investovali do úpravy a zlepšení výrobního procesu,“ říká Coppens. „Dívám se na to s velkou spokojeností, protože to velmi vypovídá o flexibilitě a kvalitě organizaci. Například, zaměstnanci z Heerenveenu, Roeselare a Valkenswaardu si vyměnili vědomosti a zkušenosti v oblasti výroby autobusů veřejné dopravy. Závod ve Valkenswaardu je momentálně vybavený na zvládnutí obou disciplín (autokary i veřejná doprava). Jakmile se oživí trh s autokary, budeme připravení. “

Paul van Vuuren
Paul van Vuuren (62) bude od 1. července kombinovat svoji pozici člena výkonné rady VDL, s pozicí generálního ředitele VDL Bus & Coach. V prosinci 2017 se stal generálním ředitelem VDL Nedcar v Bornu, jediném významném výrobci automobilů v Holandsku. Předtím dlouho pracoval ve finančním sektoru. Van Vuuren je členem generálního představenstva VDL Groep od začátku roku 2021.

Kontaktujte TRUCK TRADE

DAF logo on dealer building

Chcete vědět víc? Pro prodejce DAF bude potěšením vám sdělit vše, co chcete vědět o produktech a službách společnosti DAF.

Kontaktní formulář