Systém DAF City Turn Assist zvyšuje bezpečnost silničního provozu ve městě


Možnost objednání systému z výroby

29.ledna 2020 Eindhoven

Pro zvýšení bezpečnosti účastníků silničního provozu během distribuce zboží ve městech představuje společnost DAF Trucks systém DAF City Turn Assist, který umožňuje monitorových slepých úhlů. Systém je možné objednat přímo z výroby pro vozidla 4×2 FT a 6×2 FTP nebo jako sadu prostřednictvím náhradních dílů.

DAF City Turn Assist je bezpečnostní funkce, která varuje řidiče pomocí vizuálních a zvukových upozornění, pokud jsou v mrtvém úhlu na straně řidiče jiní účastníci silničního provozu – od chodců a cyklistů po automobily a motocykly. Monitorovací systém nejen varuje při nižších rychlostech během jízdy v městském provozu, ale také detekuje další účastníky silničního provozu v sousedním pruhu při přejíždění z pruhu do pruhu nebo při připojování do pruhu při vyšší rychlosti.

DAF City Turn Assist využívá radarovou technologii pro zajištění optimální detekce objektů i v podmínkách špatné viditelnosti. Na straně spolujezdce, na zadním blatníku nebo blízko něj, je nainstalována jedna radarová jednotka s krátkým dosahem. Její odolné provedení je vyvinuto tak, aby fungovalo v těch nejnáročnějších podmínkách.

Výstrahy se zobrazují prostřednictvím strategicky umístěného displeje LED, který je umístěn na sloupku A na straně spolujezdce, blízko bočního zrcátka. Je-li aktivován pravý ukazatel směru, mohou být také vydávána zvuková upozornění. DAF City Turn Assist z výroby umožňuje instalaci kompletního systému (radarová jednotka, displej a kabelové svazky).

DAF City Turn Assist je nabízen jako volitelné vybavení u tahačů s levostranným řízením Euro 6 4×2 FT a 6×2 FTP s motory MX-11 a MX-13 a také u elektrických vozidel CF. Pro modely CF a XF s pravostranným řízením již společnost DAF nabízí volitelné kamerové a senzorové systémy navržené pro ochranu zranitelných účastníků silničního provozu, aby splnila požadavky trhu a legislativy ve Velké Británii a Irsku.

DAF City Turn Assist lze objednat přímo z výroby pro vozidla 4×2 a 6×2.
Výstrahy systému DAF City Turn Assist se zobrazují prostřednictvím strategicky umístěného LED displeje, který je na sloupku na straně spolujezdce, v blízkosti bočního zrcátka.

Kontaktujte TRUCK TRADE

DAF logo on dealer building

Chcete vědět víc? Pro prodejce DAF bude potěšením vám sdělit vše, co chcete vědět o produktech a službách společnosti DAF.

Kontaktní formulář