Společnost TRUCK TRADE otevřela v Paskově u Ostravy nový moderní servis vozidel DAF

Ve čtvrtek 10. května 2012 proběhlo slavnostní otevření nového servisu nákladních vozidel DAF v Paskově. Společnost TRUCK TRADE spol. s r. o., tak u příležitosti svých osmnáctých narozenin nadělila dárek svým zákazníkům.

Společnost TRUCK TRADE spol. s r. o., byla založena v roce 1994. Hned od počátku bylo jasné její zaměření – poskytování profesionálních služeb v oblasti servisu a prodeje nákladních vozidel a s tím souvisejících služeb v brněnském a jihomoravském regionu. Postupně společnost rozšiřovala své aktivity a nyní působí po celé Moravě ve svých střediscích v Brně, Olomouci, Ostravě-Paskově a ve Zlíně, kde nabízí kvalitní služby. Je největším českým prodejním a servisním dealerem nákladních vozidel značky DAF a nově i značky TATRA pro model PHOENIX.

Nové truck centrum společnosti TRUCK TRADE spol. s r. o. v Paskově se stalo jedním z nejmodernějších v ČR.

Dealer značek DAF i TATRA

V roce 1999 došlo k zahájení spolupráce se společností DAF Trucks CZ, s. r. o. To, že šlo o krok správným směrem pro oba partnery, se ukázalo hned v roce 2000, kdy společnost TRUCK TRADE získala ocenění „Excellent dealer“ roku 2000. Tím to ale neskončilo, boom společnosti TRUCK TRADE pokračoval dál a vše pak podtrhuje vynikající úspěch při prodeji vozidel. Za celou dobu svého působení dodala společnost TRUCK TRADE svým zákazníkům na 3 200 vozů.Společnost TRUCK TRADE je také nově zástupcem pro prodej a servis vozů PHOENIX, vyráběných společností TATRA. To umožňuje spolupráce firem DAF a TATRA, ze které vznikl právě tento model. Samozřejmostí je poskytování programu náhradních dílů TRP, který spolu se sortimentem originálních náhradních dílů DAF umožňuje zajistit náhradní díly pro servis „na jedno zastavení“. To znamená, že společnost TRUCK TRADE uspokojí poptávku po náhradních dílech i u zákazníků, kteří používají ve svých flotilách více značek vozidel, návěsové a přívěsové techniky.

Slavnostní otevření

Důstojnost oslavy zahájení provozu nového servisu v Paskově podtrhovala účast mnoha významných osobností. V první řadě to byl kromě majitele a zároveň ředitele společnosti TRUCK TRADE spol. s r. o., Vladimíra Oprchala i ředitel společnosti DAF Trucks CZ Ing. Roman Kubálek. Nemohl chybět ředitel servisního střediska TRUCK TRADE spol. s r. o., Paskov Jan Vrubel. Dalším významným hostem byl i marketingový ředitel společnosti TATRA Martin Najzr.

„Dealerská síť DAF se výrazně odlišuje od našich konkurentů, protože my pevně věříme, že nejlepší služby zákazníkům mohou poskytnout pouze ti, kteří jsou jim nejblíže, kteří je znají a kteří s nimi žijí. Proto se DAF rozhodl jít cestou samostatných soukromých zástupců DAF, pro které je prodej nebo servis vozidel naší značky hlavní podnikatelskou aktivitou, takových partnerů, jako je společnost TRUCK TRADE spol. s r. o. Tato společnost patří k nejlepším dealerům DAF nejen v rámci České republiky, ale i v celoevropském měřítku. Otevření nového moderního servisu v Paskově je toho důkazem a pro DAF je to záruka poskytovaní kvalitních služeb našim zákazníkům na profesionální úrovni“ zdůraznil Ing. Roman Kubálek, generální ředitel společnosti DAF Trucks CZ, během slavnostním ceremoniálu.

Slavnostního otevření se zúčastnili (zprava): marketingový ředitel společnosti TATRA Martin Najzr, majitel společnosti TRUCK TRADE spol. s r. o., Vladimír Oprchal, ředitel servisního střediska Paskov Jan Vrubel, ředitel společnosti DAF Trucks CZ Ing. Roman Kubálek.

Slavnostního otevření se zúčastnili (zprava):
marketingový ředitel společnosti TATRA Martin Najzr,
majitel společnosti TRUCK TRADE spol. s r. o., Vladimír Oprchal,
ředitel servisního střediska Paskov Jan Vrubel,
ředitel společnosti DAF Trucks CZ Ing. Roman Kubálek.

Doprovodný program na výbornou

Všichni pozvaní hosté si mohli vybírat z bohatého programu. Vynikajícím magnetem bylo určitě tahání trucku silákem, soutěž ve stolním hokeji, která podpořila zájem o přenos hokejového zápasu ČR – Lotyšsko na velkoplošných obrazovkách. Na tento zápas bylo možné tipovat výsledky – výherce pak obdržel hodinky vyrobené speciálně pro toto slavnostní otevření. Dalším hojně navštěvovaným stánkem byl i stánek karikaturisty, který každému zájemci vytvořil trvalou památku v podobě karikatury. Nechyběla ani barmanská show, různé soutěže a závěrečná tečka za celým večer – tombola se zajímavými cenami.

Všichni hosté podpořili zahájení provozu nového servisu mohutným potleskem.

Nový servis v číslech

Celý areál servisu se rozkládá na ploše 15 000 m2, z toho zastavěná plocha je téměř 2 000 m2. Zpevněné plochy činí více než 10 000 m2. Součástí je rozsáhlá parkovací a odstavná plocha pro vozidla zákazníků. Pro jejich řidiče nechybí plně vybavená denní místnost. Samotný servis je navržen s kapacitou čtyř plně průjezdných servisních stání s délkou 28 m, vybavených čtyřsloupovým zvedákem a montážní jámou pro diagnostiku podvozku. Nechybí zde mimo jiné válcová zkušebna brzd a detektory vůlí v zavěšení nápravy. Další, páté stání je určeno pro opravy havarovaných vozidel. Kapacitě servisu odpovídá i rozloha skladu – 460 m2 ve třech podlažích. Samozřejmostí je špičkové servisní vybavení nebo např. myčka pro nákladní vozidla. V Paskově tak byl vybudován nákladem více než 70 milionů korun jeden z nejmodernějších servisů nákladních vozidel v České republice.

paskov_sklad

Rozhovor s Vladimírem Oprchalem

Při slavnostním otevření jsme se na chvíli „zmocnili“ majitele Vladimíra Oprchala, který byl tak laskavý a poskytl nám rozhovor, v němž prozradil spoustu zajímavých informací.

Proč nákladní vozy a jak jste se do tohoto oboru dostal?
Mé první seznámení s nákladními vozidly sahá až do doby před mou vojenskou službou, kdy jsem jezdil s TATROU u Vojenských staveb. V letech 1983 až 1990 jsem pracoval v různých technických funkcích u bývalého podniku ČSAD Brno-Černovice.Od roku 1990 až do roku 1994 jsem podnikal v dopravě a spedici. Rok1994 byl pro mě rokem zásadních změn – založil jsem společnost TRUCK TRADE spol. s r. o. Dál už je to „jen“ spousta práce a postupný rozvoj společnosti.

Na co se vaše společnost nejvíce soustřeďuje při uspokojování potřeb a požadavků klientů?
Myslím, že naši zákazníci nejvíce ocení komplexnost služeb, které se jim snažíme poskytovat. Snažíme se v týmu pracovníků společnosti přemýšlet hlavou dopravce, který řeší svůj problém. Potřebuje nové auto, potřebuje rychlý a efektivní servis, během jehož realizace myslíme i na řidiče, který s vozem dorazil.

Jak se odlišujete od konkurence, která nabízí obdobný rozsah služeb?
Stěžejní novinkou, na kterou jsme pyšní, je školení řidičů v ekonomice jízdy vlastním školicím týmem. Ten objíždí všechny naše zákazníky podle jejich požadavků. Jejich řidiči jsou pak schopni ušetřit až 2 l nafty na 100 km. To je při jakémkoliv počtu vozidel ve flotile velmi zajímavé a zároveň je to plně v souladu s konceptem DAF ATe.V loňském roce jsme také začali realizovat novou koncepci péče o zákazníka. Vše začíná zpracováním informací o našich klientech a jejich potřebách. Každý měsíc od nás zákazníci dostanou podle typu vozidla, které používají, speciální nabídky týkající se cen náhradních dílů, servisních úkonů nebo třeba nabídek u nových vozů. Při servisních úkonech na vozidle myslíme nejen na vlastní vozidlo, ale také na řidiče, který k nám auto přiveze, a to díky plně vybavené denní místnosti. V neposlední řadě hraje výraznou roli i počet a lokace našich poboček. Na Moravě a ve Slezsku máme čtyři zastoupení, všechna tvoří autorizované servisy DAF. Servisní pokrytí zajišťuje rychlost a flexibilitu, autorizace DAF zase kvalitu.

Projevuje se u vás spolupráce se společností DAF ještě v jiné oblasti?
Určitě nám pomáhají DAF standardy, které beze zbytku splňujeme, v některých ukazatelích i překračujeme, a plníme vybrané body excelentních standardů DAF. Díky této spolupráci máme tým vyškolených lidí, což by v tak vysoké profesionalitě, kterou poskytujeme, jinak nebylo vůbec myslitelné.

Vladimír Oprchal během slavnostního otevření

Společnost DAF Trucks N.V. – dceřiná společnost americké společnosti PACCAR Inc, jednoho z největších světových výrobců těžkých nákladních vozidel – je přední výrobce lehkých, středně těžkých i těžkých nákladních vozidel s podílem na evropském trhu*) kolem 15,5 % v kategorii nad 15 tun. Společnost DAF vyrábí kompletní řadu tahačů a podvozků a dokáže nabídnout správné vozidlo pro každou přepravní aplikaci. Společnost DAF patří také ke špičce v poskytování dalších produktových služeb: řešení MultiSupport pro opravy a smlouvy o údržbě, finanční služby společnosti PACCAR Financial a prvotřídní servis dílů. Společnost DAF navíc vyvíjí a vyrábí součásti jako nápravy a motory pro výrobce autobusů a autokarů po celém světě. Společnost DAF Trucks N.V. má výrobní závody v Eindhovenu v Nizozemsku a ve Westerlo v Belgii a přes 1 000 prodejců a servisních míst v Evropě.

paskov_vstup